Gelukkige verjaardag Linux !

Tux, the symbol for Linux and free software17 september 1991 was een opmerkelijke dag: Linus Torvalds publiceerde zijn eerste versie van de Linux kernel in de comp.os.minix nieuwsgroep. Gecombineerd met het GNU besturingssystem bleek de combinatie een fantastisch besturings systeem op te leveren, beter bekend als Linux.

Linux was vroeger echt het speeltje voor techneuten die het in de begin jaren 2000 naar de bedrijven konden krijgen waar ze de dure UNIX systemen stelselmatig begonnen te vervangen. Nu begint Linux ook door te dringen en ziet Microsoft ook in dat Linux toch de concurrent kan gaan worden, die ze in het verleden altijd onderschat hebben.

Dus voor alle Linux ontwikkelaars, dank u wel. En voor Linus: Goed gewerkt jong, je hebt ons allemaal kunnen inspireren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.