Weekje vakantie in Limburgse Peel

We hadden nood aan een weekje vakantie maar hadden geen zin om ver te reizen. Dus snel via internet een last-minute geboekt in één van de vele Center Parks domeinen. Uiteindelijk was het park “Limburgse Peel” de winnaar waar we een midweekje even tot rust konden komen met de kinderen.

Het weer was zeer goed. Af en toe een beetje bewolking en temperaturen rond de 20º, maar perfect om lekker te wandelen in de bosrijke omgeving van het park. De bungalow was groot genoeg om 2 kinderen van 2 en 4 jaar ruimte te geven om aan al hun speelnoden te kunnen voldoen. Daarbij waren er vlakbij nog diverse speelpleintjes waar de kids zich volledig konden uitleven.
Maar de grootste attractie was natuurlijk het overdekte zwembad. Xander en Ares zijn fans geworden van alles wat glijdt en gevaarlijk is. Ares met zijn overtuigende “nog” en Xander die zijn plezier niet op kon in de vissenglijbaan (peuterdoebad), ook niet na 20x naar boven te klimmen en in een halve seconde terug naar beneden te glijden. Daarbij is Xander zelf helemaal alleen van de grote glijbaan mogen glijden! Een ervaring waar hij echt wel trots op is.
’s Avonds vielen de kids moe maar zeer voldaan in slaap. Ze mochten zelfs samen in één kamer slapen! Niet altijd een verstandige keuze, maar al met al een leuke ervaring waardoor ze nog sterker aan elkaar hangen dan voorheen. De twee rakkers, als ze eenmaal slapen zijn het echte engeltjes. Maar tot dat rustgevende moment zorgen ze ervoor dat papa en mama continu en altijd in de weer zijn voor hen.
Om niet elke dag in het zwembad te zitten, zijn we afgezakt richting Horst aan de Maas, een gezellig stadje op een 7km van het park. Toevallig was het ook markt, waardoor het stadje meteen een extra charme uit liet schijnen. Daar hebben we wat extra boodschappen gehaald waarmee we de rest van de week konden doorkomen. Ook zijn we een middag naar America geweest! Een rustig dorpje op nog geen 3km van het park waar we te voet naartoe gewandeld waren. Ondanks de naam zijn we er geen Micky Mouse, White House of Spider Man tegen gekomen. Alleen een klein Vrijheidsbeeld boven een snack bar liet de link met de Verenigde Staten zien.
Het park op zich is fantastisch voor jonge kinderen! Diverse speelpleintjes liggen her en der verspreid in het park, er is een heuse kids klub waar ze elke dag diverse activiteiten hebben voor de jongste kids en ook iets organiseren voor de wat oudere kinderen. De bungalows zelf zijn goed uitgerust met een hekje aan de trap, hoge lichtschakelaars en zelfs een kinderstoeltje en een kinderbedje, maar die hadden we zelf niet meer nodig.
Ook was er een goede diversiteit aan eten: een lekker american classic lunch garden voor hamburgers en friet, een Italiaans restaurant voor pizza en pasta en een buffet restaurant. Doch verkozen onze jongens de hamburger met friet combinatie boven de overige opties.
Al met al een fantastische week voor onze twee knapen, maar ook wij als ouders hebben lekker kunnen genieten. Gedurende de dag lekker in de weer om twee blije gezichten te zien om dan ’s avonds lekker te genieten van het zwoele zomerse weer buiten.
Mocht je zelf nog denken aan een rustgevend weekje weg met kinderen onder de 10 jaar, dan is dit park echt een aanrader! Voor oudere kinderen is er relatief weinig te beleven en zie je dat verveling snel omslaat in irritant gedrag. Zeg toch eerlijk, om de hele tijd bij mama en papa te zitten is toch ook niks voor tieners.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.